keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Haudehoito / Tehohoito

Tänään ryhmänohjaajamme näytti meille, kuinka asiakkaalle tehdään haudehoito.

Tässä kuva tarvittavista välineistä

Suojaa asiakas - niskaliina, kappa ja muovitettu suojaliina.



Tee asiakasanalyysi siihen tarkoitetun paperin mukaan. Katso ja kokeile hiuksia; pane merkille hiusten ominaisuuksia (kunto, paksuus, puhtaus yms.). Selvitä asiakkaan kotihoitotottumukset -  kuinka usein asiakas pesee hiuksensa ja mitä tuotteita hän käyttää. Jos asiakkaan hiuspohjassa on hilsettä, käytä mestarinkampaa ja hiuspohjaharjaa sen puhdistukseen.

Hiuspohjaharja

Vie asiakas pesupaikalle ja huolehdi, että kappa on tuolin selkänojan ulkopuolelle.
Kastele hiukset sopivan lämpöisellä vedellä ja levitä shampoo huolellisesti hiuksiin ja hiero hiuspohjaa tukien samalla päätä toisella kädellä. Käytä syväpuhdistavaa shampoota jos hiusten kunto kestää sen, jos ei, käytä värjätyille hiuksille tarkoitettua- tai rakennepaikkaavaa shampoota. Kuivaa hiukset pyyhkeellä. HUOM. älä käytä hoitoainetta!




Vie asiakas takaisin paikalleen, selvitä hiukset selvityskammalla ja tee ristipääjako.



Valmista haudeaine; kuumaa vettä isompaan astiaan, pienempään astiaan 1 mitallinen (tai enemmän- riippuen hiusten pituudesta) haudehoitoainetta ja saman verran kuumaa vettä.



Levitä ainetta kevyesti latvoihin ja pituuksiin, jonka jälkeen levitä aine siveltimellä koko päähän jakauksittain ja osio osiolta kämmenen päällä.



Hiero asiakkaan hiuspohjaa 5-10 minuuttia, jonka jälkeen vie höyrykoje hänen päänsä päälle.


Vaikutusajan jälkeen anna pään jäähtyä vähän aikaa ja emulgoi hyvin. Huuhtele hiuksia, kunnes ne ovat puhtaat. HUOM. älä pese hiuksia enää tämän jälkeen! Puristele hiuksia pyyhkeellä ja föönaa kuivaksi, muotoilu- tai viimeistelytuotteita voit käyttää asiakkaan toiveiden mukaisesti.

-Ada

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti